Ministrul Infrastructurii: Decizia Wizz Air este neașteptată, mai ales că a solicitat aprobarea programului de zboruri

Ministrul Infrastructurii: Decizia Wizz Air este neașteptată, mai ales că a solicitat aprobarea programului de zboruri

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, spune că decizia companiei Wizz Air de a suspenda zborurile din și spre Republica Moldova  este una neașteptată, pe motiv de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune, informează OFICIAL. 

Potrivit ministrului, Amaceasta a creat incertitudine, având în vedere că în data de 14 februarie, operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi, acesta a fost aprobat de către AAC.

„În urma analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia luată de către Wizz Air.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu AAC au fost și vor rămâne în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu despre procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice.

Vom întreprinde și în continuare toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost”, spune ministrul.

Share