Ministrul Educației, despre învățământul în RM: Nu totul este perfect

Ministrul Educației, despre învățământul în RM: Nu totul este perfect

La două săptămâni de la începerea noului an de studii, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, astăzi, a venit cu un bilanț provizoriu privind situația în educație, în contextul noului virus COVID-19, informează OFICIAL.

„Începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări. Școala nu este o sursă de risc mai mare, decât cum au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”, a spus Șarov.

El a mai adăugat: „Nu totul este perfect. La ziua de astăzi, avem 10 instituții ce activează la distanță din cauza carantinei, 171 de clase ce activează la distanță. Numărul elevilor aflați în autoizolare este de 4 958, elevi confirmați pozitiv – 187, cadre didactice confirmate – 173, cadre didactice în autoizolare – 288”.

Totodată, Șarov s-a referit și la instituțiile de educație timpurie. „Sunt 2 grădinițe închise în carantină, 113 copii sunt în autoizolare, 2 – confirmați pozitiv, cadre didactice confirmate pozitiv – 47, cadre didactice în autoizolare – 113”, a conchis Șarov.

Mihaela Conovali

Share