Ministrul Agriculturii a promis investiții în școlile profesionale care pregătesc specialiști în sectorul agricol

Ministrul Agriculturii a promis investiții în școlile profesionale care pregătesc specialiști în sectorul agricol

Vicepremierul Vladimir Bolea se află la Școala Profesională din orașul Leova, care pregătește circa 300 specialiști pentru sectorul agricol: viticultori, mecanici, tractoriști, electrogazosudori. Pentru obținerea deprinderilor practice, elevii sunt instruiți, inclusiv, să înființeze plantații de viță-de-vie, nuci și migdale, pe o suprafață de peste 25 ha.

De asemenea, școala profesională dispune și de propria vinărie, care a fost înființată în anul 2007, cu suportul guvernului austriac.

Managerii instituției au informat oficialul despre necesitatea instalării unui sistem de irigare, pentru a îmbunătăți calitatea recoltei.

„Vom efectua investiții în școlile profesionale care pregatesc specialiști pentru sectorul agricol. Pe lângă subvențiile din partea statului ce pot fi accesate de instituțiile de învățământ, țintim să dezvoltăm proiecte de investiții cu suportul partenerilor internaționali. Baza tehnico-materială trebuie modernizată, astfel încât elevii să fie instruiți în conformitate cu tendințele și standardele actuale din sector”, a comunicat Vladimir Bolea.

Share