Mii de țigări în partea din spate a unei mașini, depistate de Serviciul Vamal

Mii de țigări în partea din spate a unei mașini, depistate de Serviciul Vamal

Mii de țigarete tăinuite în spații special amenajate și autoturismul folosit pentru transportarea frauduloasă a acestora au fost ridicate de către vameșii de la Costești. Produsele din tutun erau ascunse într-un loc improvizat, deasupra rezervorului de combustibil al unui autoturism de marca ”Audi A6”, cu numere de înmatriculare românești.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară, atunci când, în baza unor informații deținute, funcționarii vamali au supus automobilul unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al Vămii. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în partea din spate a mașinii.

Ca urmare a acțiunilor de specialitate, au fost depistate 6 480 de țigarete, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova, pe care bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră din UE.

Ca urmare, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Doina Secrieru

Share