Măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada sărbătorilor pascale, aprobate de autoritățile moldo-române

Măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada sărbătorilor pascale, aprobate de autoritățile moldo-române

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni pentru a accelera trecerea frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale.

Măsurile, propuse de Vama moldovenească, sunt incluse într-un Plan comun de acțiuni semnat, astăzi, de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Ștefan-Cosmin Doliș, Vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activităţii structurilor vamale.

Printre principalele acțiuni se enumeră suplinirea numărului de personal în cadrul ambelor administrații vamale, utilizarea tuturor pistelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

„Vama din Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru. Chiar de luni, voi verifica graficele de lucru revizuite, dar și listele cu echipele de intervenție pe care le-am creat în acest sens”, a declarat Vitalie Vrabie.

La rândul său, Ștefan-Cosmin Doliș a declarat că: „Vama română va asigura fluidizarea traficului prin agrenarea personalului necesar în punctele de frontieră, efectuarea unei analize de risc pentru desfășurarea unui control amănunțit atunci când este cazul și sprijiniți de autoritatea vamală din Republica Moldova, vom acționa acolo unde se constată că traficul transfrontalier  este îngreunat. În acest sens, vom mobiliza echipele mobile și canine pentru efectuarea controalelor operative”.

Mihaela Rotari 

 

Share