Marea Adunare Centenară din 25 martie! Organizatorii: „Vom da un exemplu de unitate în această duminică la Chișinău”

Marea Adunare Centenară din 25 martie! Organizatorii: „Vom da un exemplu de unitate în această duminică la Chișinău”

Reprezentanții Alianței pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, au comunicat mai multe detalii cu privire la Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018, informează Oficial.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a comunicat despre ultima decizie – „ca fiecare partid politic să vină cu insigne de partid și steaguri”.

„Este foarte important să fie toată lumea, indiferent de convingerile politice, vârstă sau unele frustrări personale. Am avut discuții cu Mihai Ghimpu, Vitalia Pavlicenco, Anatol Șalaru, chiar dacă noi ne-am asumat organizarea acestui eveniment, vrem să avem discuții foarte civilizate cu partidele politice, am hotărât ca fiecare partid politic să vină cu insigne de partid și steaguri”, a precizat el.

Prin urmare, el s-a referit la declarațiile lui Igor Dodon cu privire la marșul unionist din 25 martie. „Vedem că Președintele Donon continuă să ne amenințe, în această privință autoritățile statului trebuie să se sesizeze. Țin să amintesc că nici un fel de destabilizare nu va fi pe 25 martie”, a declarat el.

Liderul mișcării unioniste „Acțiunii 2012”, George Simion, a invitat formațiunile politice din Republica Moldova la manifestarea din 25 martie. „Noi suntem organizatorii acestei manifestații, pregătim această manifestație din august, anul trecut, împreună cu alte 120 de organizații. Cu toate că noi suntem organizatorii, nu înseamnă că monopolizăm Anul Centenar, vom da un exemplu de unitate în această duminică la Chișinău, astfel invităm toate formațiunile politice să participe la această activitate”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share