Maia Sandu: Vocația pentru un domeniu trebuie descoperită din primii ani de școală

Maia Sandu: Vocația pentru un domeniu trebuie descoperită din primii ani de școală

Ministerul Educației sprijină programele de orientare profesională în școli, astfel încît viitorii absolvenți să facă o alegere corectă, în conformitate cu aptitudinile și aspirațiile pe care le au. O declarație în acest sens a făcut astăzi ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul ediției a V-a a Forului meseriilor, care se desfășoară la Chișinău. La eveniment participă peste 30 instituţii de învăţămînt, 60 de companii şi întreprinderi angajatoare, ONG-uri, reprezentanți ai autorităţilor publice locale.

„Alegerea viitoarei profesii reprezintă o provocare mare. În același timp, trebuie să fim pregătiți să învățăm lucruri noi pe tot parcursul vieții pentru a fi competitivi pe piața muncii”, a menționat Maia Sandu.

Ministrul i-a îndemnat pe tinerii prezenți la eveniment să se informeze cît mai bine în alegerea viitoarei profesii, să își asume această decizie și să nu se lase influențați de părinți sau de moda pentru o specialitate sau alta.

În același timp, Maia Sandu a a menționat că vocația pentru un anumit domeniu trebuie descoperită și dezvoltată încă din primii ani de școală.

La Forul meseriilor/profesiilor și Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret participă absolvenți ai  gimnaziilor, liceelor, instituțiilor de învățămînt profesional tehnic și superior, tineri care își caută un serviciu, precum și persoane angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei.

Maria Roșca

Share