MAI: Specialiștii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii Noi

MAI: Specialiștii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii Noi

În urmă cu câteva minute specialiștii Bombteh ai poliției naționale au detonat cu succes componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii Noi.

Pentru ca intervenția să fie operată în siguranță specialiștii hidrotehnici au evacuat apa din lacul Hârbovăț. Echipa de pirotehnicieni a Poliției naționale a analizat situația operațională timp de mai multe ore pentru a identifica soluția optimă de înlăturare/detonare a explozibilului, care se găsea pe fundul lacului.

Întrucât localnicii din Hârbovăț au anunțat autoritățile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o rachetă, care este posibil să se fi prăbușit în acea zonă, Ministerul Afacerilor Interne a întreprins măsuri speciale de protecție a lacului Hârbovăț, urmare a resturilor de rachetă descoperite în urmă cu o zi, existând suspiciuni că pe fundul lacului ar putea să fie și componenta cu explozibil a rachetei prăbușite.

Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența fabricației acesteia.

Precizăm că nu a existat niciun pericol pentru populație, zona fiind izolată iar primele locuințe se află la o distanță de 1 kilometru față de zona de pericol.

Share