MAI aduce un omagiu victimelor catastrofei de la Cernobîl

MAI aduce un omagiu victimelor catastrofei de la Cernobîl

Astăzi – 26 aprilie 2019, se împlinesc 33 de ani de la producerea catastrofei nucleare de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl.

Astfel, conducerea MAI a avut ieri o întâlnire cu veteranii MAI, participanți la lichidarea consecințelor acestei catastrofe nucleare, în cadrul căreia a fost prezentat un film documentar în care sunt redate istoriile familiilor care au suferit în urma acestei tragedii.

La eveniment au participat reprezentanți ai Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, actuali angajați MAI și studenți din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”.

În semn de recunoștință, pentru bărbăția și responsabilitatea manifestată la lichidarea consecințelor avariei, participanții și rudele celor care și-au pierdut viața în urma catastrofei au fost menționați cu distincții MAI.

Menționăm că la lucrările de lichidare a accidentului au participat peste 3 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, dintre care sute au decedat, iar restul au fost declaraţi invalizi.

Mihaela Rotari 

Share