Lista medicamentelor compensate urmează a fi completată cu un nou preparat

Lista medicamentelor compensate urmează a fi completată cu un nou preparat

Lista medicamentelor compensate urmează a fi completată cu un nou preparat destinat persoanelor cu hiperplazie benignă de prostată.

Medicamentul cu denumirea comună internațională tamsulosinum va fi compensat parțial din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM), iar cel puțin o denumire comercială a acestui preparat va fi oferită gratuit. Decizia a fost luată marți, 11 iunie, de Consiliul pentru medicamente compensate din fondurile AOAM.

Tamsulosinum este un preparat inovator, recomandat de Comisia de specialitate urologie și dializă din cadrul Ministerului Sănătății, fiind indicat pentru tratamentul de primă linie al persoanelor care au hiperplazie benignă de prostată.

Conform estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), circa 30 de mii de pacienți cu boală de prostată vor beneficia de preparatul sus-menționat, pentru compensarea căruia din fondurile AOAM urmează să fie alocate anual peste 28 de milioane de lei.

Completarea listei medicamentelor compensate are loc prin aprobarea unui ordin comun al ministrului Sănătății și directorului general al CNAM. Modificările în lista de medicamente compensate urmează să intre în vigoare în data de 1 iulie 2024.

Share