Peste 700 de şoferi au depăşit limita de viteză admisă în doar 3 zile

Peste 700 de şoferi au depăşit limita de viteză admisă în doar 3 zile

În perioada 10 – 13 noiembrie, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au activat în regim sporit pe drumurile naționale întru prevenirea încălcărilor a ordinii publice şi a evenimentelor rutiere. Astfel, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au intervenit la circa 200 de solicitări din partea cetățenilor.

De asemenea, 715 şoferi au fost depistați în trafic cu viteza peste limita admisă, iar 66 conducători auto au urcat la volan după ce au consumat alcool. Totodată, 108 cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice, dintre care 39 au fost documentați pentru fumatul în locurile publice.

În pofida acțiunilor întreprinse de ofițerii de patrulare, din cauza că șoferii au neglijat RCR, s-au produs 24 de accidente rutiere grave soldate cu 3 persoane decedate și 30 traumatizate. Principalele cauze fiind depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată.

INP amintește participanților la trafic că prioritatea instituției este securitatea circulației rutiere și siguranța participanților la trafic.

Mihaela Rotari

Share