La Moldexpo se desfășoară expoziția „Fabricat în Moldova”. Bolea: Producătorii autohtoni sunt sarea și piperul economie naționale

La Moldexpo se desfășoară expoziția „Fabricat în Moldova”. Bolea: Producătorii autohtoni sunt sarea și piperul economie naționale

Produsele și serviciile a circa 350 de antreprenori din țara noastră sunt prezentate în perioada 1- 5 februarie 2023, la expoziția națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XX-a.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir BOLEA a fost prezent, astăzi, la ceremonia oficială de inaugurare a expoziției, unde a reiterat necesitatea eforturilor comune pentru a redresa economia națională și pentru a depăși efectele multiplelor crize din ultimii ani.

„Producătorii autohtoni sunt sarea și piperul economie naționale și îi îndemn să accepte invitațiile la evenimentele expoziționale atât din țară, cât și de peste hotare. Am avut ocazia să particip în 2022 la București, la cel mai mare târg internațional pentru industria alimentară. Am rămas impresionat de numărul mare de contracte de afaceri ce au fost semnate de către participanții din Republica Moldova cu agenți economici de pretutindeni. Din acest considerent, fac un apel către toată lumea: noi avem produse de o calitate deosebită, să știți că suntem așteptați și apreciați atât în România, cât și în alte state UE. Avem peste Prut 20 milioane cumpărători a produselor noastre, fiind valabilă și viceversa. Cu siguranță avem ce demonstra și cumpăra unii de la alții, avem ce promova unul pentru celălalt.”

Cea de-a XX-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” se face remarcată prin organizarea unui Forum în domeniul vinificației, la care participă reprezentanți din România, Italia, Spania, Belgia, Egipt, Polonia și Turcia, interesați de vinurile Republicii Moldova. Scopul acestuia este stabilirea preventivă a unor întrevederi dintre reprezentanții delegațiilor străine, care vor vizita expoziția, și producătorii autohtoni, ceea ce va conduce la aprofundarea relațiilor de colaborare și stabilirea unor parteneriate durabile între antreprenorii din țară și de peste hotare.

Ediția a 20-a a expoziției „Fabricat în Moldova” se desfășoară în incinta CIE Moldexpo și va putea fi vizitată până pe 5 februarie, între orele 10:00- 18.00.

Share