La Chișinău a fost inaugurat Festivalul Filmului Francofon

La Chișinău a fost inaugurat Festivalul Filmului Francofon

Ieri a avut loc lansarea celei de-a XIX-a ediție a Festivalului Filmului Francofon, care va derula în regim online în perioada 21-27 septembrie.

„Specificul festivalului din acest an, dar și marele merit al organizatorilor este că în pofida restricțiilor impuse de pandemie, s-a reușit organizarea acestuia, chiar dacă filmele vor fi derulate online. Sunt sigur că această modalitate de organizare nu va știrbi din fericita ocazie pentru publicul spectator de a se delecta cu producții de filme franceze de succes”, a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Precizăm că, în cadrul ediției din acest an al Festivalului Filmului Francofon, publicul spectator va avea posibilitatea să vizioneze, în regim online, pe platforma privesc.eu, cinci filme, subtitrate în limba română, producții ale anului 2019, care reprezintă o panoramă a filmului contemporan francez.

Festivalul Filmului Francofon este organizat anual în țara noastră de aproape două decenii de către Alianța Franceză din Moldova cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Doina Secrieru

Share