Judecată între un cetățean și Serviciul Vamal: Cer ajutor conducerii țării

Judecată între un cetățean și Serviciul Vamal: Cer ajutor conducerii țării

Un cetățean al R. Moldova acuză Serviciul Vamal de lipsirea ilegală a proprietății private și solicită președintelui Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, Prim-ministrului Pavel Filip, judecătorilor, ajutor pentru soluționarea cazului, transmite Oficial.

În fapt, în anul 2005 cetățeanul Nicolae Basedovschi, a fost lipsit de microbuz de către vameși, fiindcă nu a acceptat să achite 1 800 de euro mită pentru devamarea vehiculului.

El specifică că din 2005 se judecă cu vama pentru restituirea proprietății. În anul 2005, Curtea Supremă de Justiției a dat dreptate vămii, dar în 2013 – cetățeanului.

Nicolae Basedovschi spune că a fost de nenumărate ori pe la audiențe, dar în lege nu este stipulat cum se procedează cu 2 decizii contrare ale CSJ.

De asemenea, el menționează că a obținut din partea „Registru”, MAI, Biroul INTERPOL, Serviciul de Standardizare și Metrologie document că vehiculul este fabricat în 1995 și corespundea rigorilor legii pe atunci.

Astfel, Nicolae Basedovschi s-a adresat către conducerea țării pentru a-l ajuta să se clarifice cu această ilegalitate și să triumfe legea.

Doina Secrieru

Share