IP FISM a elaborat Rapoarte de verificare a licitațiilor organizate de către Comisiile de evaluare a beneficiarilor

IP FISM a elaborat Rapoarte de verificare a licitațiilor organizate de către Comisiile de evaluare a beneficiarilor

În cadrul ședinței Comitetului de evaluare al Instituției Publice „Fondului de Investiții Sociale din Moldova” (IP FISM), din 05 august  2020, s-a examinat corectitudinea respectării procedurilor de achiziții și a deciziilor de atribuire a contractelor în cadrul licitațiilor de selectare a companiilor de construcții, organizate de către 69 de primării – beneficiare de investiții alocate conform Hotărîrii Guvernului Republiciii Moldova nr. 28/2019 în cadrul  Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova.

Urmare a examinării rezultatelor procedurilor de achiziții și a deciziilor de atribuire a contractelor în cadrul licitațiilor de selectare a companiilor de construcții, IP FISM a elaborat Rapoarte de verificare a licitațiilor organizate de către Comisiile de evaluare a beneficiarilor.

În baza Rapoatelor de verificare menționate, Proceselor-verbale de evaluare a ofertelor pentru selectarea companiilor de construcții emise de Comisiile de evaluare a beneficiarilor, precum și a documentelor prezentate de ofertanți în cadrul licitațiilor, Comitetul de evaluare al IP FISM a emis decizii cu privire la rezultatele licitațiilor organizate de beneficiari.

Notă: Pentru renovarea și dotarea grădinițelor de copii din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 29 mln Euro în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova. Din aceste fonduri sunt renovate și dotate peste 1000 de grădinițe.

Instituţia Publică „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” a fost desemnată ca entitate responsabilă de pregătirea, implementarea și raportarea implementării proiectelor finanțate de Guvernul României.

Cristina Gurez

Share