Ion Ceban, despre închiderea Pieţei „Delfin” din Chișinău!

Ion Ceban, despre închiderea Pieţei „Delfin” din Chișinău!

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, vine cu unele declarații privind închiderea Pieţei „Delfin”, din sectorul Buiucani al capitalei, informează OFICIAL.

„Mulţi agenţi economici din capitală s-au obişnuit cu sfidarea regulilor şi legilor, prevăzute într-un domeniu sau altul, şi încearcă în continuare să „șantajeze” municipalitatea. Este şi cazul administratorului Pieței „Delfin”, care, după ce a fost somat să evacueze gheretele instalate ilegal pe trotuarul din preajma pieței de pe str. Alba Iulia, în semn de protest, acesta a decis să închidă piaţa, cerând comercianților, care activează̆ acolo, taxe majorate pentru arendă”, scrie Ceban, pe Facebook.

Totodată, edilul vine și cu unele precizări:

– Decizia închiderii Pieței „Delfin” din sectorul Buiucani aparține strict administratorului, pentru că aceasta este o unitate de comerţ privată;

– Dacă agentul economic intenționează ca în acel loc să construiască un bloc locativ, acest lucru nu va fi permis;

– Șantajul nu va merge, noi vom identifica alte spaţii publice în sectoare, pentru comercianţii care vor să îşi vândă producţia.

Iată de ce:

⁃ În Proiectul de modernizare a Pieţei Centrale, cel mai probabil vor fi prevăzute şi filiale în toate sectoarele capitalei.

⁃ În final, şi gheretele cu flori din str. Alba Iulia, cărora le-a expirat deja actele permisive, vor fi evacuate.

Doina Secrieru

Share