Intervenția salvatorilor în ultimele 24 de ore

Intervenția salvatorilor în ultimele 24 de ore

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au fost solicitați în 37 situații pentru a efectua lucrări de deblocare și tractare a autoturismelor blocate inclusiv 8 intervenții în mun. Chișinău.

Angajații Inspectoratului au venit în ajutor oamenilor aflați în dificultate în următoarele raioane: Orhei, Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Hâncești, Basarabeasca, Rezina, Căușeni, Ștefan Vodă, Criuleni, Anenii Noi dar și UTA Gagauzia.

Mai mult, în seara zilei de ieri conducerea IGSU în comun cu forțele Ministerului Apărării și Clubul de Automobiliști Terra Valahia au efectuat patrularea a 11 trasee naționale, dar și regionale pentru a interveni la deblocarea a unităților de transport în caz de necesitate. Patrularea a fost efectuată pe mai multe trasee inclusiv Chișinău – Hâncești – Leova, Chișinău- Leușeni, Chișinău – Nisporeni, Chișinău  – Strășeni, Chișinău – Varnița – Anenii Noi, Rezeni – Căinari, dar și Vadul lui Vodă – Criuleni.

În total, la lucrările de intervenție din cadrul IGSU au fost antrenați 445 salvatori și pompieri, și 141 unități de tehnică specială. Conform informației Administrației de stat a drumurilor, pe drumurile magistrale, republicane și regionale s-au efectuat lucrări de deszăpezire. La lucrările de împrăștierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 385 unităţi de tehnică şi 330 persoane, fiind împrăștiate circa 3364 tone de material antiderapant.

La moment, nu sunt raportate drumuri blocate, se circulă în condiții de iarnă. Conform datelor operative, colectate de la furnizorii de energie electrică în urma precipitațiilor care au avut loc pe data de 11 ianuarie, au fost deconectate parțial 14 localități din 5 raioane.

Ieri, 11 ianuarie, către orele 21:00 toate localitățile au fost reconectate la energia electrică. Celula de criză creată în cadrul IGSU va monitoriza în continuare situația din țară. În situații de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic 112.

Mihaela Rotari

Share