Întâmpinați cu fast la Aeroportul Internațional Chișinău: călătorii gustă Vinul Moldovei și sunt invitați la Ziua Națională a Vinului (FOTO)
În ajunul Zilei Naționale a Vinului, călătorii ajunși la Aeroportului Internațional Chișinău vor avea ocazia să descopere Vinul Moldovei, produsul mândriei naționale, de îndată ce intră în țara noastră.
Începând cu data de 4 octombrie, toți pasagerii se bucură de o primire în cele mai bune tradiții ale ospitalității moldovenești: vin de calitate și voie bună la standul „Wine of Moldova” special amenajat în zona de sosiri din incinta aeroportului.
Oficiul Național al Viei și Vinului, împreună cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, alături de compania „Avia Invest”, vor oferi oaspeților de peste hotare sticle promoționale de vin cu logo-urile „Wine of Moldova” și „Ziua Națională a Vinului” alături de mesajul „Bine ați venit în Moldova!”.
Vinul îmbuteliat în sticle de 187 ml este produs din „Feteasca Neagră”, un soi de struguri local, autentic prin excelență și reprezentativ pentru Vinul Moldovei.
În ajunul Zilei Naționale a Vinului, promoterii vor distribui oaspeților cele circa 4000 de sticle promoționale cu vin, însoțite de invitația de a participa la cea de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, care se va desfășura între 6 și 7 octimbrie în Piața Marii Adunări Naționale.
Ziua Națională a Vinului (ZNV) va fi sărbătorită în zilele 6 și 7 octombrie. Cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”, cea de-a XVII-a ediție a ZNV va fi dedicată vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – o garanție a calității acestora. Vizitatorii vor fi îndemnați să cunoască Vinul Moldovei și să-l cosume moderat și responsabil.
Timp de două zile, în inima capitalei, 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților Vinul Moldovei produs pe întreg teritoriul țării. În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale realizate, dar și o Curte Țărănească în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei.
Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara. Tradiționala Școală a Vinului va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști, care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei.
Mihaela Rotari