Instrument ce vine în ajutorul autorităților locale și investitorilor publici. Detalii!

Instrument ce vine în ajutorul autorităților locale și investitorilor publici. Detalii!

Green City Lab (PNUD) și Primăria municipiului Chișinău inițiază prima etapă a consultărilor privind Ghidul de Design a Străzilor din Chișinău. Ghidul reprezintă un set de recomandări și bune practici pentru restabilirea străzilor din oraș în calitate de spații publice, care oferă cetățenilor posibilitatea de a utiliza toate modalitățile de deplasare, inclusiv mersul pe jos, în siguranță și confort.

Acest document își propune a fi un instrument care să ajute atât autoritățile locale, cât și investitorii publici și privați să proiecteze și să construiască străzi/spații publice sigure, comode și plăcute, în funcție de necesitățile cetățenilor, comunică Primăria Chișinău.

În urma consultărilor vor fi colectate și sistematizate opiniile specialiștilor și a locuitorilor capitalei vizavi de design-ul și amenajarea străzilor din oraș, care vor fi introduse în varianta finală a Ghidului. Ulterior documentul va fi supus dezbaterilor publice, după care urmează a fi propus spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.

Cei interesați își pot expune opinia vizavi de acest document prin completarea formularului, după care îl vor expedia la adresa de e-mail: office@greencity.md.

Doina Secrieru

Share