Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” va primi o unitate radiologică auto

Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” va primi o unitate radiologică auto

O unitatea radiologică auto pentru efectuarea, în localitățile rurale, a investigațiilor de identificare a tuberculozei sau cancerului la plămâni, va primi Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din capitală.

Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind scutirea de taxa pe valoarea adăugată, taxa vamală şi de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale la importul unei unități radiologice auto necesare pentru Instituţia medico-sanitară publică „Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.

Autocamionul de marca MAZ va fi donat instituției, în urma înţelegerilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Belarus.  În cadrul discuțiilor la nivel înalt, partea belarusă şi-a manifestat intenţia de a oferi, gratuit, o unitate radiologică auto.

Potrivit autorităților, mașina radiologică este necesară pentru  activităţile de diagnostic medical, desfășurate în mediul rural, de echipe medicale multidisciplinare mobile.

Tot astăzi, deputații au aprobat importul unui autovehicul pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor și  7 autovehicule acordate, cu titlu gratuit, Ministerului Apărării de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Mihaela Rotari

Share