Inspectorii teritoriali ANSA au participat la o instruire practică

Inspectorii teritoriali ANSA au participat la o instruire practică

Direcția Semințe și Material Săditor a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), recent, a organizat o instruire practică pentru inspectorii teritoriali, responsabili de certificarea semințelor și a materialului săditor.

Șeful Direcției, Dumitreu Rusu, la deschiderea seminarului a prezentat o comunicare cu privire la principiile generale ale inspecției sectoarelor de producere a semințelor de culturi agricole.

La regulile de efectuare a inspecțiilor în sectoarele de producere a semințelor hibride de porumb și floarea soarelui și certificarea semințelor conform schemelor semincere  OECD și la procedurile de efectuare a inspecțiilor în câmp la sectoarele semincere de culturi cerealiere, leguminoase și furajere și întocmirea documentelor de inspecție în câmp s-au referit specialiștii Direcției, Tatiana Pșenicinicova și Vadim Nirca.

Totodată, pe terenurile experimentale au fost demonstrate operațiuni practice de inspectare și certificare a semințelor conform schemelor OECD și ISTA în câmp și laborator, precum și practica de prelevare a probelor în câmp și procedura de evaluare în laborator a gradului de hibridare.

Cristina Pendea

Share