Îngheață? 27 % din blocurile din capitală nu au căldură

Îngheață? 27 % din blocurile din capitală nu au căldură

În pofida temperaturilor scăzute din ultima săptămână, locuitorii municipiului Chișinău nu se grăbesc să solicite livrarea agentului termic. Potrivit întreprinderii Termocom, până acum doar 2145 de blocuri au fost conectate la căldură, adică 73% din fondul locativ. Totodată, 2505 blocuri sau 85% dispun de permise spre conectare, iar 2623 sau 89% au deja semnate paşapoartele tehnice.

Blocurile gestionate de ÎMGFL sunt asigurate centralizat cu energie termică la nivel de 98% în oraş şi 100% – în suburbii. În cazul clădirilor administrate de APLP, 53 la sută din sunt conectate la SACET, iar 77% dispun de permise de conectare. Cât privește blocurile din gestiunea CCL, 39% sunt asigurate cu energie termică, pe când 72% dispun de permise de conectare, scrie Jurnal.md.

Termocom reiterează că nu există impedimente privind procesul de conectare în noul sezon de încălzire. Mai mult, furnizorul îndeamnă preşedinţii APLP şi CCL să solicite căldură pentru a evita disconfortul din locuinţe. Actualmente, 254 de blocuri dispun de permise de conectare, urmând a fi asigurate cu energie termică imediat după ce gestionarii vor solicita conectarea.

Maria Roșca

Share