Încă un liceu din R. Moldova a aderat la sistemul de școli care promovează studierea aprofundată a limbii germane

Încă un liceu din R. Moldova a aderat la sistemul de școli care promovează studierea aprofundată a limbii germane

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a semnat un amendament la Declarația comună de intenție cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, privind promovarea școlilor PASCH în Republica Moldova.

Documentul prevede aderarea încă a unei instituții de învățământ, și anume – Liceul „Spiru Haret” din mun. Chișinău – la Declarația de intenție, în calitate de școală-Fit.

Scopul acestei Declarații este extinderea cooperării între Părți în domeniul studierii aprofundate a limbii germane în școlile PASCH din Republica Moldova: Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” din mun. Chişinău, Liceul Teoretic „Titu Maiorescu” din mun. Chişinău, Liceul Teoretic „N. Gogol” din mun. Bălţi și Liceul „Spiru Haret” din mun. Chișinău.

Menționam că la data de 14 iulie 2014 a fost semnată Declarația comună de intenție privind promovarea școlilor PASCH în Republica Moldova. „Școlile: Partenere pentru Viitor” (PASCH) este un sistem internațional de școli în întreaga lume, care promovează studierea aprofundată a limbii germane cu suportul autorităților germane. Instituţiile şcolare sunt în drept să ofere limba germană atât în calitate de prima, cât şi de a doua limbă străină. Şcolile își rezervă dreptul de a decide asupra materialelor didactice utilizate, atâta timp cât acestea corespund rigorilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (GER). Elevii şcolilor-Fit vor studia, începând cu clasa a II-a, 1-2 ore de limbă germană săptămânal, iar începând cu clasa a V-a – câte 2-3 ore pe săptămână.

Mihaela Rotari 

Share