Încă o grădiniță, renovată pe bani oferiți de Guvernul României – inaugurată

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eșanu, au participat miercuri, 1 martie 2017, la inaugurarea grădiniţei „Lăpușnița” din localitatea Cărpineni, raionul Hâncești. Instituția de învățământ a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat prin intermediul FISM. De asemenea, la eveniment a participat primarul localității, Ion Cărpineanu.

Potrivit unui comunicat de presă, cu acest prilej, Ambasadorul României și directorul FISM au povestit copiilor legenda Mărțișorului, i-au ajutat în confecționarea de felicitări pentru ziua de 8 Martie. La final copii au interpretat cântece.

Grădiniţa „Lăpușnița” din satul Cărpineni este frecventată de 42 copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și  6,5 ani.

Fondurile de peste 2,9 milioane MDL, oferite de Guvernul României, au fost folosite pentru izolarea termică a clădirii, schimbarea acoperișului, lucrări de renovare la interior, reparația cazangeriei, blocului alimentar și a spălătoriei.

Maria Roșca

Share