Încă o grădiniță inaugurată în R.Moldova, cu suportul Guvernului României /FOTO

Încă o grădiniță inaugurată în R.Moldova, cu suportul Guvernului României /FOTO

Ambasadorul României, Marius Lazurca, și directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eșanu, au participat marți, 1 martie 2016, la inaugurarea grădiniţei „Mărţişor” din satul Abaclia, raionul Basarabeasca. Instituția de învățământ a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat prin intermediul FISM. De asemenea, la eveniment au participat președintele raionului Basarabeasca, Piotr Pușcari, și primarul satului Abaclia, Victor Niculiță, informează Ambasada României la Chișinău.

Cu acest prilej, la grădiniţă a fost organizat un eveniment ce a cuprins recitarea de poezii, un concurs de colorat și un atelier la care copiii au pictat broşe şi au confecţionat mărţişoare, ajutați de ambasadorul Marius Lazurca şi directorul FISM, Mircea Eşanu.

Grădiniţa „Mărţişor” din satul Abaclia este frecventată de 170 de copii  cu vârsta cuprinsă între 2 și  7 ani.

Fondurile oferite de Guvernul României au fost folosite pentru izolarea termică a clădirii, renovarea fațadei și amenajarea curții interioare. La interior, au fost instalate uşi noi, s-a renovat podeaua primului nivel, a fost reparată integral bucătăria grădiniţei şi o parte a sistemului de canalizare.

6 5 4 3 2 1

Doina Secrieru

Share