În zona de responsabilitate a SP de Frontieră Cahul s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol

În zona de responsabilitate a SP de Frontieră Cahul s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Polițiștii de frontieră au reținut în flagrant pescari și au ridicat ustensile de pescuit electrice, o barcă și un sac cu circa 40 kg de pește, informează Oficial.

În seara zilei de 15 august curent, patrula SPF Cahul, aflată în misiune de serviciu, a observat pe apele lacului Manta o barcă în care două persoane nestingherit pescuiau. Acțiunile acestora au fost monitorizate până la acostarea bărcii pe malul lacului și în momentul descărcării bunurilor, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea persoanelor. În cadrul acțiunii de reținere, inșii au încercat să fugă de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite, unuia reușindu-i să se facă nevăzut în satul Pașcani. Al doilea intrus, legitimat ca cetățean moldovean de 25 de ani, cu viza de domiciliu în sat. Manta, r-nul Cahul, a fost reținut chiar lângă mașina cu care intenționa să transporte captura de pește.

La cercetarea vehiculului și teritoriului adiacent, inspectorii de frontieră au depistat o barcă de lemn, un dispozitiv electric destinat prinderii peștelui prin electrocutare, un acumulator auto, minciog cu fir electric și un sac cu pește. Imediat au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat care au stabilit că cele 40 de kg de pește de specia somn, prinse în apele lacului, a cauzat un prejudiciu statului în mărime de 15 mii lei.

Totodată, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, bărbatul a fost amendat cu 12 u.c.

Pe cazul dat, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor, dar și identificării tuturor persoanelor implicate, cu atragerea la răspundere pentru ilegalitatea comisă.

Mihaela Rotari

Share