În ultimele 24 de ore, trei persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară

În ultimele 24 de ore, trei persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, trei persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară, informează OFICIAL.

Primul caz în care a fost necesară intervenţia salvatorilor pentru recuperarea persoanei a avut loc în râul Nistru din apropierea oraşului Vadu lui Vodă. Aici, în dimineaţa zilei de ieri, la ora 04.20, un bărbat în vârstă de 53 de ani nu a mai ieşit din apă, după ce a intrat să se scalde. La faţa locului au intervenit scafandrii Detaşamentului Căutare Salvare nr.1, care au scos la mal corpul neînsufleţit al bărbatului.

Un alt caz de înec s-a produs în seara zilei de ieri, în localitatea Sângerei. De această dată, pradă apelor a căzut un bărbat în vârstă de 27 de ani. Conform datelor prealabile acesta s-ar fi înecat după ce a intrat în lacul din apropierea localităţii.

Un alt caz tragic a avut loc ieri în localitatea Puhoi din raionul Ialoveni. Un bărbat în vârstă de 48 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a mers la scăldat în orele amiezii. Circumstanțele cazului se stabilesc, iar recuperare cadavrului a fost efectuată de scafandri.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI atenţionează repetat populaţia să evite scăldatul în locuri neamenajate şi neautorizate. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019, peste 26 de persoane, inclusiv 5 minori şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.

Doina Secrieru

Share