În timp ce mai multe companii întârzie sau au anulat zborurile de la Chișinău, toate cursele Air Moldova sunt conform graficului

În timp ce mai multe companii întârzie sau au anulat zborurile de la Chișinău, toate cursele Air Moldova sunt conform graficului

Mai multe curse aeriene preconizate pentru astăzi pentru a decola sau ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău au înregistrat întârzieri sau au fost anulate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, informează Oficial.

Presa a scris că o cursă operată de Wizz Air Chișinău-Bologna a fost anulată, iar pasagerii, după ce au așteptat ore în șir, au fost anunțati că vor putea să zboare abia pe 16 ianuarie. Datele Aeroportului Internațional Chișinău arată că Wizz Air a anulat și un zbor spre Londra.

Și câteva curse operate de Tarom se rețin. Avionul Chișinău-București, care urma să ajungă la ora 5.40 dimineața, către ora 16.00 încă nu aterizase la Chișinău. Iar o alta, operată împreună cu Alitalia, a fost anulată.

De asemenea, au fost anulate cursele spre Frankfurt și Viena, operate de Lufthansa și Austrian Airlines. Însă, în pofida condițiilor meteo extreme, toate cursele Air Moldova de vineri, 11 ianuarie, operează conform graficului. Operatorul național dă asigurări că nu există anulări și abateri și va depune toate eforturile să asigure confortul pasagerilor. „Toate 18 curse planificate pentru astăzi sunt operate fără anulări sau abateri”, potrivit șefului serviciului de presă a companiei Air Moldova.

Este de menționat că Aeroportul din Iași a anulat astăzi toate zborurile din cauza condițiilor meteo.

Amintim că, Air Moldova – compania care a fost anterior în centrul mai multor scandaluri legate de încălcarea orarului de zbor a fost privatizată în toamna anului 2018. Air Moldova a fost cumpărată de un consorțiu internațional, în care companie românească Blue Air deține cel mai mare pachet de acțiuni.

Doina Secrieru

Share