În stare de ebrietate – pe străzile Chișinăului. A provocat și un accident rutier

În stare de ebrietate – pe străzile Chișinăului. A provocat și un accident rutier

În această dimineață, în jurul orei 05:20, forțele de ordine au fost alertate de comiterea unui accident rutier, produs pe str. T. Vladimirescu din sect. Râșcani a capitalei.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că automobilul Skoda condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, a tamponat un automobil Dacia care era parcat, ambele automobile fiind deteriorate.

În cadrul documentării, forțele de ordine au simțit miros puternic de alcool de la tânărul care a comis accidentul rutier, fiind supus testării cu alcotest „Drager”, în aerul expirat s-a constatat o concentrație de 0.46 mg/l.

Astfel, conducătorul automobilului Skoda, pentru comiterea accidentului rutier riscă 6 p.p și 1500 lei amendă, iar pentru faptul că a urcat în stare de ebrietate la volanul unității de transport i-a fost ridicat permisul de conducere și urmează ai fi pornită o cauză penală pentru „Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”, care conform legislației se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Pe parcursul a 72 de ore, angajaţii Secţiei supravheghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au înregistrat şi documentat 154 accidente rutiere, soldate cu 5 persoane traumate, dintre care 149 accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Mihaela Rotari 

Share