În Capitală a avut loc dezvelirea plăcii memoriale „Alexei Stârcea”

În Capitală a avut loc dezvelirea plăcii memoriale „Alexei Stârcea”

În Capitală, ieri, a avut loc dezvelirea plăcii memoriale „Alexei Stârcea”, pe fațada clădirii Școlii de Arte din Chișinău, care poartă numele ilustrului compozitor, cu prilejul aniversării a 55 de ani de la fondare a instituției, informează OFICIAL.

„Prin placa comemorativă inaugurată, revine în actualitate, în memoria și conștiința oamenilor, unul dintre compozitorii reprezentativi pentru acest spațiu cultural și spiritual, Alexei Stârcea (1919-1974)”, spun reprezentanții Primăriei Chișinău.

Marian Stârcea, Artist al Poporului, interpret, compozitor, fiul lui Alexei Stârcea a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la inaugurarea plăcii memoriale a tatălui său. „Acest gest este o apreciere a adevăratului talent a părintelui meu, care a fost mare patriot și om de cultură”, a declarat compozitorul.

Autorii basoreliefului sunt sculptorii Victor Macovei și Ruslan Tihonciuc.

Școala de arte „Alexei Stârcea” este o instituție extrașcolară din subordinea Direcției Cultură a Primăriei Chișinău, fondată în 1965, iar din anul 1989 poartă numele marelui compozitor, interpret și pedagog.

Doina Secrieru

Share