Iată cum a fost marcată Ziua Sănătății la Chișinău!

Iată cum a fost marcată Ziua Sănătății la Chișinău!

După ce a fost găzduită de oraşele Edineţ şi Cahul, Ziua Sănătăţii a fost organizată şi la Chişinău. Sute de oameni  au venit ieri în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală pentru a promova un mod de viaţă sănătos, informează  MOLDPRES.

Cu ocazia Zilei Sănătăţii, ciclişti profesionişti şi amatori au participat la o cursă de ciclism. Amatorii au mers până la Porţile oraşului, iar profesioniştii – până la Hânceşti. Aceştia i-au îndemnat pe cei prezenţi să practice sportul şi să aibă un mod de viaţă sănătos. La finalul cursei, cicliştii au participat la tombolă şi cei mai norocoşi au plecat acasă cu premii.

De la eveniment nu au lipsit nici produsele ecologice. Acestea au fost prezentate de mai mulţi agenţi economici în cadrul Târgului alimentelor sănătoase “BioFest”. Vizitatorii au făcut coadă şi la corturile instalate în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” pentru a beneficia de consultaţii medicale gratuite.

În acelaşi timp, copiii şi adulţii şi-au încercat puterile la diferite competiţii sportive, cum ar fi tragerea otgonului, cursa de alergări, ridicarea greutăţilor etc. Cei mai buni s-au ales cu premii. Atmosfera a fost încinsă de mai mulţi interpreţi autohtoni, care au urcat pe scena din centrul capitalei.

Prezentă la eveniment Svetlana Cotelea, vice-ministru al Sănătăţii, le-a recomandat locuitorilor şi oaspeţilor capitalei să se alimenteze corect, să fie activi şi să consulte regulat medicul. Diana Grosu-Axenti, vice-director general al Companiei Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), şi-a exprimat speranţa că desfăşurarea Zilei Sănătăţii va deveni o tradiţie pentru Republica Moldova.

Acţiunile de informare şi sensibilizare a populaţiei asupra modului de viaţă sănătos fac parte din campania „Spune Da pentru sănătatea TA!”, care a ajuns la cea de-a patra ediţie.

Maria Roșca

Share