Guvernul stabilește noi cerințe de calitate pentru produsele de panificație și pastele făinoase

Guvernul stabilește noi cerințe de calitate pentru produsele de panificație și pastele făinoase

Cerințele de calitate pentru produsele de panificație și pastele făinoase vor fi actualizate pentru a include noi categorii de produse apărute pe piață. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.

Documentul stabilește cerințele de calitate pentru produse de panificație fără gluten, paste făinoase fără gluten, semifabricate de panificație congelate. În continuare, în procesul de fabricare a produselor de panificație va fi utilizată exclusiv sarea iodată, pentru a contribui la prevenirea carențelor de iod în alimentația populației.

De asemenea, sunt revizuite condițiile de ambalare, etichetare și depozitare a produselor de panificație și a pastelor făinoase, precum și a materialelor auxiliare.

„Adoptarea cerințelor actualizate va contribui la uniformizarea practicilor industriale, creșterea transparenței pentru consumatori, precum și la consolidarea competitivității produselor autohtone atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a spus ministra Agriculturii și Industriei Alimentare, Ludmila Catlabuga.

Toate modificările aprobate au fost consultate cu producătorii din domeniu și asociațiile de profil, care au menționat că acestea nu le vor genera costuri suplimentare, iar unele le vor facilita activitatea.

Share