Gheorghe Cavcaliuc: Instruirea realizată de experții în domeniul antidrog va contribui la asumarea bunelor practici
În perioada 12-13 iunie 2018, Inspectoratul General al Poliției, în cooperare cu Poliția Națională a Republicii Cehe a organizat un atelier de lucru cu tematica „Noi substanțe psihotrope, autorii criminali și abuzul de substanțe în Republica Moldova”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului „Noi provocări în domeniul combaterii traficului ilicit de droguri”, finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare în Republica Moldova. Despre aceasta comunică, pe o rețea de socializare, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gherorghe Cavcaliuc.
„Scopul atelierului de lucru este de a îmbunătăți și consolida capacitățile angajaților Inspectoratului național de investigații și a Direcției de poliție a municipiului Chișinău prin familiarizarea cu legislația Uniunii Europene și preluarea celor mai bune practici privind noile substanțe psihoactive și psihotrope. Menționez că, instruirea realizată de experții în domeniul antidrog va contribui la asumarea bunelor practici pentru a combate acest fenomen, va îmbunătăți capacitățile angajaților poliției privind investigarea cazurilor de trafic de droguri, preveni consumul acestora în rîndurile societății și asigura studierea metodelor cunoscute de comerț, sau de transport o substanțelor narcotice”, a menționat Cavcaliuc.
Prin urmare, el a comunicat despre importanța cursurilor de instruire.
„Apreciez înalt oportunitatea acordată angajaților Poliției Naționale de a participa la astfel de cursuri de instruire și donația a mai multor calculatoare pentru desfășurarea în condiții optime a activității de serviciu, precum și asistența din partea Poliției Naționale a Republicii Cehe la elaborarea Strategiei naționale antidrog pentru anii 2011 – 2018. Totodată, din numele conducerii Inspectoratului General al Poliției aduc sincere mulțumiri și aprecieri Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău, E. S. Dl Zdeněk KREJČÍ pentru implicare și atitudine proactivă pentru sprijinirea activităților operaționale de documentare a filierelor transfrontaliere pe segmentul de frontieră încredințat, dorindu-vă succes în misiunile viitoare. Operațiunile antidrog din ultima perioadă au demonstrat profesionalismul și dedicația angajaților Direcției antidrog, precum și managementul eficient al conducerii acesteia. Poliția Republicii Moldova Direcţia Antidrog”, a declarat el.
Mihaela Rotari
Mereu trebuie sa ne staruim sa implementam practicile din tarile mai dezvoltate