Gala Laureaților din cadrul Concursului Internațional al Tinerilor Interpreți „Eugen Coca” a avut loc

Gala Laureaților din cadrul Concursului Internațional al Tinerilor Interpreți „Eugen Coca” a avut loc

Ieri, 24 iunie 2015, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” s-a desfășurat concertul de Gală a Laureaților din cadrul Concursului Internațional al Tinerilor Interpreți „Eugen Coca”, ediția XXI, instrumente cu coarde și pian – concurs organizat de Liceul-Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”.  

Monica Babuc, în mesajul său de debut a afirmat că este o bucurie să asiste la un asemenea eveniment, e un semn că muzica din Republica Moldova are viitor și se datorează persoanelor participante la concurs. De asemenea, excelența sa a salutat toți participanții, menționând că e o onoare pentru țara noastră să găzduiască cea de-a XXI-a ediție a concursului „Eugen Coca”, fapt ce încurajează tânăra generație de muzicieni să se înscrie la concurs în edițiile următoare.

Galina Buinovschi, directorul Liceului-Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” a menționat că în cadrul concursului, tinerii interpreți atât din țară cât și de peste hotare au posibilitatea să se lanseze în muzică, specificând importanța interacțiunii elevilor noștri cu semenii lor de peste hotare și cu alte școli de muzică, concursul fiind prilej de a-și etala măiestria.

Concursul Internațional al Tinerilor Interpreți „Eugen Coca”, ediția a XXI-a a reunit cei mai de seama tineri instrumentiști din Republica Moldova, Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina și Belarus. Juriul format din muzicieni profesioniști din țările participante a apreciat cei mai talentați concurenți, astfel în cadrul concertului de gală oferindu-le diplome, mențiuni și diverse premii.

La ediția din acest an, diplomă Grand Prix a primit Maria Izabela Ghergu, colegiul de muzică „Dinu Lipatti” din România, București – categoria B, instrumente cu coarde, violoncel și Alexei Kanke, școala de muzică „Nicolae Vasile Lâsenco” din Ucraina, Kiev – categoria C, pian.

 

 

Mihaela Rotari
Share