Fundația Primei Doamne lansează o campanie de ajutorare a grădinițelor din țară

 

Fundația de Binefacere „Din Suflet”, fondată de Prima Doamnă a Republicii Moldova, Galina Dodon, a lansat astăzi o nouă acțiune socială națională.

În cadrul unei conferințe de presă, membrul Consiliului Fundației de binefacere „Din Suflet”, Rita Manole, a declarat că, în ultimul timp, tot mai multe grădinițe se adresează către fundație după ajutor în diverse probleme.

„Anunțăm că lansăm astăzi o campanie națională, care va dura câțiva ani, pentru a veni cu un suport pentru fiecare grădiniță din țară, care solicită ajutorul nostru. Ne punem ca sarcină să oferim suport anul acesta la 100 grădinițe, iar la anul – la circa 300. Astfel, încât să venim cu un suport pentru fiecare grădiniță din țară, pentru a rezolva una sau câteva probleme. Pentru ca instituția preșcolară să beneficieze de suport din partea Fundației este nevoie ca administrația să vină cu o adresare, coordonată cu părinții copiilor cărora frecventează grădinița și aprobată prin semnăturile acestora. Fiecare demers trebuie să aibă înscrise problemele cu care se confruntă. Noi vom contacta solicitanții și vom rezolva una sau câteva probleme identificate”, a precizat Rita Manole.

Potrivit ei, ajutorarea copiilor și a familiilor cu mulți copii este una din prioritățile de bază ale Fundației de Binefacere „Din Suflet”.

Mihaela Rotari

Share