(FOTO// VIDEO) Echipele de salvatori au trecut hotarul Turciei

(FOTO// VIDEO) Echipele de salvatori au trecut hotarul Turciei

În dimineața zilei de 08 februarie echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei.

La frontieră angajații IGSU au avut prima conexiune cu ofițerii de legătură AFAD și reprezentanții poliției și poliției de frontieră. Aceștia au comunicat despre misiune și importanța acordării suportului în zona afectată de dezastru.

Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară. Potrivit responsabililor turci această regiune este una dintre cele mai afectate de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 de km, însă deplasarea acestora este tergiversată de condițiile meteo nefavorabile cu precipitații sub formă de ninsori abundente.

Estimativ, specialiștii noștri vor ajunge în zona afectată către ora 19:00. Odată ajunși, salvatorii vor forma două sectoare de lucru. Primul sector va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar al doilea sector va merge în misiuni de cercetare, căutarea sinistraților și efectuarea lucrărilor de asigurare.

Amintim, că echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare au pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 06 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Share