Flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse: „Ei nu ne dau voie să ne croim singuri soarta, să ne întregim cu România Mare”

Flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse: „Ei nu ne dau voie să ne croim singuri soarta, să ne întregim cu România Mare”

Asociația „UNIREA – ODIP” a desfășurat un flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse, cu genericul „La mulți ani! Plecați acasă!””, informează Oficial.

Liderul Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a comunicat detalii privind scopul manifestației.

„Ca să fie clar pentru toată lumea: noi nu suntem anti-ruși, nu suntem împotriva culturii Federației Ruse, ci suntem pentru relații bune cu Rusia. Noi nu putem să acceptăm acest stat în care, fără să fim întrebați, ne trezim cu o armată pe teritoriul nostru. Credem cu tărie că Federația Rusă poate avea și altă imagine. Ca să se producă această schimbare, Federația Rusă are nevoie să scape de dictatură și de Putin. El a bătut mii de tineri, pentru că și-au permis să-și prezinte dezacordul față de câștigul lui la prezidențiale. Vreau să mai repet: noi respectăm etnia rusă, limba rusă, nu vrem să o interzicem, dar noi vrem să ne respectăm. Dacă noi nu avem armată pe teritoriul Rusiei, să nu aibă nici ei pe teritoriul RM”, a spus Bilețchi.

Combatantul Ghenadie Cosovan a vorbit despre ilegalitățile Federației Ruse în adresa R. Moldova. „Astăzi suntem aici să spunem „nu” forțelor de ocupație rusă aflate pe teritoriul Republicii Moldova. O spun acum și am spus-o și începând cu anul 1992, anume în acel an sângeros, noi am fost atacați de așa-zișii „frați mai mari”. Anume când Republica Moldova era primită în Organizația Națiunilor Unite, a fost declanșat acest război. Peste 300 de camarazi de-ai mei au căzut pe câmpul de luptă. Ei nu ne dau voie să ne croim singuri soarta, să ne întregim cu România Mare”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share