Festivalul Național al Strugurelului se va desfășura în septembrie

Festivalul Național al Strugurelului se va desfășura în septembrie

Tradiționalul Festival Național al Strugurelui se va desfășura la Cimişlia, la data de 18 septembrie curent. Cu acest prilej, la MAIA a avut loc prima ședință organizatorică, informează OFICIAL. 

Ministrul Viorel GHERCIU, a menționat că: „Acest eveniment dedicat viticultorilor, devenit deja tradițional, va spori promovarea sectorului producerii soiurilor de struguri pentru masă din Republica Moldova. De asemenea, va contribui la creșterea competitivității producătorilor autohtoni pentru valorificarea pieței interne și externe de desfacere a strugurilor. Festivalul este un bun prilej și pentru a promova producătorii de material săditor, de a realiza schimb de experiență între reprezentanții sectorului, de a identifica perspectivele de comercializare a strugurilor și exportul acestora peste hotare. Este necesar să fortificăm acest sector, de aceea, așteptăm cât mai mulți viticultori și exportatori, agenți economici interesați, asociații de producători și exportatori, reprezentanți mass – media”.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor avea loc mai multe concursuri, degustări de struguri, expoziții, inclusiv a meșterilor populari.

Share