Familii vulnerabile din Republica Moldova vor beneficia de asistență financiară de urgență

Familii vulnerabile din Republica Moldova vor beneficia de asistență financiară de urgență

Zeci de mii de familii vulnerabile din Moldova vor beneficia de asistență financiară de urgență, informează OFICIAL.

Suportul este acordat în baza Memorandumului de înțelegere semnat la sfârșitul anului trecut între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU. Săptămâna trecută, partenerii au decis extinderea programului de la șase la șapte luni, precum și a numărului de beneficiari. Pe lângă cei 39.926 de beneficiari inițiali, vor fi incluse în program încă 16 mii de persoane vulnerabile.

Suportul financiar va fi acordat sub formă de plată unică în valoare de 4900 de lei, la peste 56 mii de beneficiari.

Începând cu 27 ianuarie, a început plata ajutorului financiar de urgență, achitat din sursele Programului Alimentar Mondial.

Beneficiarii vor fi anunțați despre posibilitatea ridicării suportului financiar prin intermediul mesajelor telefonice scurte (SMS), în termen de 15 zile de la data primirii notificării. Banii vor fi recepționați prin intermediul Poștei Moldovei și a altor prestatori de servicii de plată, care operează cu Western Union.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la asistenții sociali din comunitățile dumneavoastră sau la linia telefonică fierbinte gratuită a Programului Alimentar Mondial – 0 8001 08 90.

Share