Experți din Austria vor vizita instituții de învățământ din țară și vor oferi asistență în gestionarea crizei refugiaților

Experți din Austria vor vizita instituții de învățământ din țară și vor oferi asistență în gestionarea crizei refugiaților

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a avut o întrevedere cu o delegație de experți din Austria privind incluziunea copiilor refugiați din Ucraina în mediul școlar, informează OFICIAL.

Delegația austriacă, condusă de către Jakob Calice, director general al Agenției Austriece pentru Cooperare Internațională în Educație și Știință, a fost însoțită de ambasadoarea Austriei în Republica Moldova E.S. Stella Avallone.

La întrevedere au fost discutate aspecte legate de încadrarea copiilor din familiile de refugiați din Ucraina în instituțiile de învățământ. Au fost menționate măsurile întreprinse de către autoritățile de la Chișinău, provocările existente, inclusiv rolul instituțiilor în susținerea refugiaților.

Părțile au convenit asupra sectoarelor care necesită o consolidare a intervențiilor comune privind integrarea refugiaților. Totodată, au fost subliniate direcțiile, acțiunile de interes comun, care trebuie efectuate pentru a obține un impact pozitiv al integrării în societate pe termen mediu și lung a copiilor din familiile refugiate din Ucraina.

În această ordine de idei, Ministrul a mulțumit pentru suportul acordat de Austria în criza refugiaților, dar și pentru multiple proiecte în educație susținute de guvernul Austriei.

În cadrul vizitei delegației Austriei în Republica Moldova are loc seminarul „Diseminare de bune practice privind Incluziunea copiilor refugiați din Ucraina în mediul școlar Schimb de experiență Austria – Republica Moldova”. La seminarul care se desfășoară în perioada 14-15 noiembrie 2022, participă responsabili pentru învățământul general din Austria și din Republica Moldova, care realizează schimb de experiență și bune practici privind soluționarea aspectelor legate de integrarea refugiaților din Ucraina în sistemul de învățământ.

Delegația Austriei va vizita instituții de învățământ din țară și va oferi experiența proprie în gestionarea crizei refugiaților, ca și țară care a primit și integrat un număr mare de refugiați, în special cum pot face faţă nevoilor refugiaților instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Share