Experiența Curții de Conturi în comunicarea rezultatelor de audit, împărtășită în cadrul întrunirii internaționale

Experiența Curții de Conturi în comunicarea rezultatelor de audit, împărtășită în cadrul întrunirii internaționale

60 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din cadrul Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI) s-au întrunit în perioada 15-16 noiembrie în orașul Varșovia, Polonia în cadrul unei întruniri internaționale profesionale.

Cea de-a doua ediție a Întrunirii privind metodologia de audit a EUROSAI a fost organizată de către liderii comuni ai Obiectivului Strategic 2 al EUROSAI – Oficiul Suprem de Audit al Poloniei (NIK) și Oficiul Național de Audit al Suediei (Riksrevisionen).

Scopul evenimentului a fost schimbul de bune practici și experiență în trei domenii importante ale activității ISA:

  • selectarea unui audit: de unde vin ideile și cum alegem auditurile (relevanță, valoare adăugată, timp, resurse, etc);
  • realizarea unui audit: cum asigurăm auditurile de înaltă calitate (proiect, conformitate cu standardele, competența auditorului, metodele și instrumentele de audit, etc);
  • comunicarea rezultatelor auditului: cum ajungem la părțile interesate (strategie, abordare, metode și canale moderne de comunicare).

Curtea de Conturi a contribuit activ la organizarea eficientă a evenimentului, fiind invitată să-și împărățească experiența în domeniul comunicării rezultatelor auditului. Violeta Balan, șefă Secție relații externe și comunicare, a relatat despre strategia de comunicare a instituției și obiectivele acesteia, interacțiunea cu părțile interesate în scopul atingerii unui impact mai mare a activității de audit, metodele și tehnicile de promovare a rapoartelor de audit, precum și provocările și necesitățile de viitor pentru instituțiile supreme de audit în acest domeniu.

Atelierul a fost organizată sub forma de prezentări, discuții, lucru în grup pe fiecare dintre cele trei domenii abordate și a oferit inspirație și viziuni noi pentru activitățile de consolidare a capacităților instituțiilor supreme de audit în viitor – în conformitate cu una din sarcinile Obiectivului Strategic 2 al EUROSAI: analiza necesităților conexe consolidării capacităților.

Share