Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la o rețea hotelieră din Chișinău

Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la o rețea hotelieră din Chișinău

Ofițerii Direcției investigare fraude economice din cadrul Inspectoratului național de investigații, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și cu suportul polițiștilor BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la doi agenți economici, care prestează servicii hoteliere în mun. Chișinău. Astfel, urmare a perchezițiilor efectuate la sediile agenților economici și domiciliile administratorilor, polițiștii au ridicat suporturi electronice, circa 1 000 000 lei nejustificați, acte de evidență dublă a contabilității, înscrisuri de ciornă și alte acte de evidență contabilă, ce confirmă desfășurarea activității de întreprinzător cu abateri de la legislație.

De asemenea, a fost sigilată o încăpere în care se aflau bunuri de mică valoare și scurtă durată (albituri, prosoape, perne, umbrele, mese și accesorii pentru mobilier) în privința cărora nu au fost prezentate acte de proveniență.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 350 000 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amenda de până la 800 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Mihaela Rotari

Share