Echipele canile ale Poliției de Frontieră – instruite de specialiști din Letonia

Echipele canile ale Poliției de Frontieră – instruite de specialiști din Letonia

10 inspectori chinologi alături de colegii patrupezi participă la cel de-al doilea modul al instruirilor lansate în cadrul proiectului privind „Dezvoltarea capacităților Poliției de Frontieră în domeniul chinologic”.

Școlirea echipelor canine are loc în Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni și va derula pe parcursul săptămânii curente.

La orele de curs, participanții vor fi asistați în pregătirea corectă a patrupezilor de serviciu și vor împărtăși din experiență doi specialiști din cadrul Centrului chinologic al Colegiului Serviciului Grăniceresc de stat al Ministerului de Interne al Republicii Letonia.

Astfel, instructori letoni vor prezenta și de comun vor analiza diverse procedee în conformitate cu metodologia „ToT” (formare pentru formatori) pentru utilizarea în continuare a programului de formare ce ține de îmbunătățirea competențelor profesionale în domeniul de activitate.

Pentru o motivație mai completă și o cooperare productivă din partea patrupedului vor fi susținute concomitent ateliere practice unde se va aplica teoria instruirii, cu referințe la utilizarea eficientă a echipamentului din dotare, sporirea capacității de răspundere la comenzile primite de la chinolog și perfecționarea metodelor de lucru în echipă.

Proiectul „Dezvoltarea capacităților Poliției de Frontieră în domeniul chinologic” este finanțat de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD), având ca obiectiv implementarea în activitatea practică a experienței avansate în pregătirea de serviciu.

Mihaela Rotari 

Share