Echipa Partidului „ȘOR” continuă să dezvolte și să modernizeze satele din raionul Orhei

Echipa Partidului „ȘOR” continuă să dezvolte și să modernizeze satele din raionul Orhei

Tot mai multe motive de sărbătoare în satul Ghetlova, din comuna cu aceeași denumire. După iluminarea integrală a localității, în luna octombrie, recent, a fost dat în exploatare un drum renovat, care este foarte important pentru localnici. În prezent, în comună, se desfășoară și alte proiecte benefice pentru oameni.

Locuitorii comunei Ghetlova sunt foarte bucuroși că problema drumului plin de gropi și bălți a fost rezolvată, după ani în șir de așteptare.

„Suntem foarte mulțumiți. Apreciem eforturile reprezentanților Partidului „ȘOR”, care sunt atenți la doleanțele oamenilor și le îndeplinesc toate cerințele. Îl iubim și respectăm pe Ilan Șor. Până nu demult, ne era foarte greu să mergem pe acest drum, acum ne deplasăm cu ușurință și pe jos, și cu transportul”, a spus o locuitoare a comunei Ghetlova.

„Când ploua, ne lua apa atunci când mergeam pe acest drum, care era plin de băltoace și glod. Umblam cu cizmele de cauciuc, cu galoșii. Acum e mult mai bine, drumul este renovat, suntem foarte recunoscători pentru asta”, a adăugat o pensionară.

„Drumul e foarte bun acum, anterior, era plin de glod. Bătrânilor și celor bolnavi le era greu să se deplaseze. Îi mulțumim foarte mult dnei Svetlicinîi și echipei Partidului „ȘOR”. Ne-a adus și lumina pe străzi, a reparat și drumul. Păcat e că totul se scumpește”, a spus o altă localnică.

Anastasia Svetlicinîi, primarul comunei Ghetlova, desemnat de Partidul „ȘOR”, le-a mulțumit tuturor pentru implicare și pentru realizarea lucrurilor frumoase. Primarul dă asigurări că implementarea proiectelor bune va continua la Ghetlova, dacă oamenii vor fi uniți și vor avea încredere în echipa formațiunii lui Ilan Șor.

„Acum patru luni, am mers pe acest drum și am promis că vom depune eforturi pentru a-l renova. Mă bucur că promisiunile noastre s-au îndeplinit la scurt timp. Acest lucru este valabil pentru toată echipa Partidului „ȘOR”, pentru că tot ce își propune această echipă, în frunte cu Ilan Șor, se realizează. Acest lucru se întâmplă și grație președintelui raionului, dl Țurcanu și deputatului Marina Tauber, care este permanent cu gândul la noi. Le mulțumesc tuturor pentru implicare. Mulți oameni spun că la Ghetlova sunt tot mai multe motive de sărbătoare. Recent, am inaugurat iluminatul stradal, acum drumul, urmează să mai fie dată în exploatare o estradă, apoi vin sărbătorile de iarnă, ceea ce este bine. În condițiile în care vremurile pe care le trăim nu sunt deloc ușoare, este bine să avem cât mai multe motive de veselie”, a menționat primarul.

La evenimentul de inaugurare a drumului, a participat și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care a declarat că reparația acestuia a costat trei milioane de lei.

„Ne rugăm ca ghetlovenii și nu numai să fie binecuvântați de Dumnezeu și să ne ferească de toate provocările din aceste timpuri deloc ușoare. Toate proiectele frumoase din comuna Ghetlova, dar și din alte localități, sunt implementate datorită oamenilor frumoși, care au știut să se mobilizeze atunci când nevoile și grijile au fost mari. Reparația acestui drum reprezintă o nouă speranță că satele noastre au un viitor. Suntem obligați să ducem munca străbunicilor noștri mai departe”, a accentuat Dinu Țurcanu.

Totodată, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a transmis un mesaj de felicitare prin videoconferință. Potrivit lui, construcția acestui drum este doar începutul dezvoltării comunei Ghetlova și a dat asigurări că vor urma multe proiecte benefice pentru oameni.

„Dragi locuitori ai comunei Ghetlova, mă bucur foarte mult că am reușit să realizăm și acest proiect important pentru mine și echipa mea. Siguranța și confortul cetățenilor reprezintă o prioritate pentru noi. Drumurile bune stau la baza dezvoltării localităților. Planurile pentru comuna Ghetlova sunt foarte mari. Așa cum am promis, vom face din comuna Ghetlova o localitate de vis, așa cum am făcut din tot raionul nostru drag, Orhei. Vă felicit pe toți, inclusiv pe prietena și colega noastră, Anastasia Svetlicinîi, care este un om de cuvânt ca și toți ceilalți din echipa noastră și muncește așa cum a promis în campania electorală. Vă mulțumim pentru încredere. La mulți ani!”, a declarat Ilan Șor.

Comuna Ghetlova face parte din Strategia de dezvoltare a raionului Orhei intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”. Potrivit acesteia, în următorii cinci ani, toate satele din raion vor beneficia de susținere pentru punerea în aplicare a proiectelor de infrastructură, care vor fi finanțate de Consiliului raional Orhei și de către sponsorii identificați de Ilan Șor.

Pe lângă renovarea drumurilor și iluminatul stradal, în satele din comuna Ghetlova au fost construite terenuri de joacă și au fost deschise magazine sociale.

Share