Echipa Partidului „ȘOR” continuă să dezvolte satele Moldovei. În satul Pohorniceni, raionul Orhei a fost renovat Oficiul Medicilor de Familie

Echipa Partidului „ȘOR” continuă să dezvolte satele Moldovei. În satul Pohorniceni, raionul Orhei a fost renovat Oficiul Medicilor de Familie

Sănătatea oamenilor reprezintă o prioritate pentru Ilan Șor și echipa Partidului „ȘOR”. Acest lucru este demonstrat de un nou proiect care a fost implementat în satul Pohorniceni, raionul Orhei. După ani buni de așteptare, Oficiul Medicilor de Familie a fost complet renovat și dotat cu toate cele necesare. 

Angajații Centrului medical spun că demult își doreau să lucreze în condiții normale, iar instituția medicală să fie utilată.

„Aducem mulțumiri pentru crearea condițiilor decente de muncă pentru noi, angajații OMF din Pohorniceni. Și pacienții sunt mulțumiți că au parte de servicii medicale mai calitative. Le suntem recunoscători tuturor celor care au depus eforturi în acest sens”, a spus medicul de familie, Zinaida Pojari.

Și locuitorii satului spun că sunt foarte mulțumiți de noile condiții în care vor beneficia de asistență medicală.

„Suntem foarte bucuroși că atât adulții, cât și copiii vor putea să beneficieze de asistență medicală în condiții bune. Le suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la dotarea punctului medical”, a spus o femeie.

„Îi mulțumim primarului și tuturor celor care îl susțin. Dacă toți primarii a face câte a făcut el pentru consăteni, am trăi cu toții mai bine. E o plăcere, e frumos, e curat, e bine, conducerea raionului Orhei chiar are grijă de sănătatea oamenilor”, a spus un bărbat.

Și primarul satului Pohorniceni, Ianec Corobciuc, confirmă că toți sătenii salută implementarea acestui proiect.

„Apreciem foarte mult susținerea oferită de Consiliul raional Orhei. OMF este foarte frumos. Cu toate acestea, ne dorim să fim sănătoși și să venim la Oficiul Medicilor de Familie doar după certificate”, a menționat Ianec Corobciuc.

În context, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că investiția de aproape 1,3 milioane de lei, care a fost făcută pentru renovarea Centrului de Sănătate, a meritat pe deplin eforturile tuturor celor implicați în acest proiect.

„Suntem mulțumiți că am reușit să ducem la bun sfârșit încă un proiect important pentru oameni – renovarea Centrului Medicilor de Familie din satul Pohorniceni. Vrem ca și oamenii care locuiesc la sate să aibă parte de toate condițiile necesare. Vom depune eforturi astfel încât în fiecare localitate să existe un asemenea centru de sănătate, dar și cadre medicale bune, care sunt cele mai importante”, a adăugat Dinu Țurcanu.

„Ne bucurăm că am reușit să finalizăm un alt proiect important. Suntem bucuroși că astfel reușim să avem grijă de sănătatea oamenilor. Vrem ca astfel de centre să existe în toată țara”, a afirmat vicepreședintele raionului Orhei, Irina Bogaciuc.

Un mesaj de felicitare a transmis și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la inițiativa căruia sunt implementate toate proiectele de infrastructură, dar și din alte domenii atât în raionul Orhei, cât și în celelalte localități administrate de reprezentanții formațiunii.

„De fiecare dată când echipa mea finalizează un nou proiect social sau de infrastructură, mă conving că nu am greșit când am optat pentru oameni competenți, oameni de cuvânt. Noul centru medical de la Pohorniceni va fi un simbol al renașterii și un reper al speranței pentru locuitorii satului. Este extrem de trist când satele Moldovei noastre se sting și rămân pustii și cu atât mai plăcut este să vedem cum flacăra speranței se aprinde prin astfel de proiecte, care ne dau încredere că putem trăi bine acasă, că avem pentru ce și pentru cine să muncim. Noi prețuim enorm încrederea pe care oamenii și-o pun în echipa noastră și tocmai de aceea niciodată nu vom admite ca această încredere să fie șubrezită. Eu vă doresc tuturor sănătate și vă asigur că munca noastră și proiectele întru binele oamenilor vor continua”, a menționat Ilan Șor.

În ultimii ani, satul Pohorniceni a beneficiat de mai multe investiții, datorită cărora au fost realizate proiecte benefice pentru oameni. Aceasta este prima localitate care a fost iluminată de echipa Partidului „ȘOR”. De asemenea, în acest sat, echipa lui Ilan Șor a construit și un teren de joacă și a renovat mai multe drumuri importante. Totodată, grădinița din localitate a fost complet  iluminată. În satul Pohorniceni, raionul Orhei, locuiesc peste 1100 de oameni.

Share