Două persoane aflate în conflict cu legea, reținute la frontieră

Două persoane aflate în conflict cu legea, reținute la frontieră

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– doi cetățeni străini nu au respectat regulile de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– două persoane au prezentat document falsificat;
– cinci conducători auto cercetați pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor;
– o încălcare a regulilor de transportare a călătorilor;
– două persoane aflate în conflict cu legea și un mijloc de transport, dat la consemn, au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.
Trei cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar un conațional în Federația Rusă.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane a constituit 33 580 traversări, iar cel de mijloace de transport a atins o valoare de 8 671 traversări.

Rămân cu activitatea sistată, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Vasilcău”.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată o nouă aplicație „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

 

Maria Roșca

Share