Dosarul unui ex-Adjunct al Procurorului General suspendat, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere, ajuns pe masa magistraților

Dosarul unui ex-Adjunct al Procurorului General suspendat, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere, ajuns pe masa magistraților

Procuratura Anticorupție informează că, astăzi 21 iunie 2022,  dosarul penal în privința unui ex-Adjunct al Procurorului General suspendat și a complicilor săi, a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond, informează OFICIAL.
Referitor la acest dosar, procurorii au informat opinia publică, la 27 mai 2022, despre terminarea urmăririi penale, după care, atât  fostului procuror, cât și complicilor acestuia li s-au oferit posibilitatea de a face cunoștință cu materialele cauzei penale.
Ulterior, partea apărării a formulat mai multe cereri și demersuri pentru completarea urmăririi penale, respectiv după examinarea lor, procurorii au întocmit rechizitoriu și au expediat dosarul în instanța de judecată.
În acest context, precizăm că, după informarea despre terminarea urmăririi penale pe caz, expedierea dosarul în judecată a durat în timp, ținând cont de volumul mare de lucru, precum și de cererile formulate de către învinuiți, la solicitarea cărora procurorii au scanat cele 39 volume, atât cât constituie întregul dosar, pe care le-au transmis părții apărării,  pentru a facilita prezentarea materialelor dosarului într-un termen rezonabil.
Amintim că, ex-Adjunctul Procurorului General suspendat și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită (art.330/2 alin.(2) din Codul penal), disjuns din dosarul de bază. La fel, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale (art.352/1 din Codul penal).

În contextul celor expuse supra, ținem să precizăm că, urmărirea penală a fost efectuată în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Share