Doi minori au fost reținuți pentru jaf dintr-o gheretă

Doi minori au fost reținuți pentru jaf dintr-o gheretă

Doi minori, cu vârstele de 13 și 14 ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sect. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf.

Cazul a avut loc la 10 iunie curent, pe str. Tudor Vladimirescu, când doi indivizi cu cagule pe cap, au pătruns prin forțarea ușii într-o gheretă, au agresat vânzătoarea și au sustras bani și țigări, după care au părăsit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 6000 lei.

La fața locului imediat s-au deplasat polițiștii sect. Râșcani pentru stabilirea circumstanțelor.

În urma măsurilor speciale de investigație, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții la scurt timp, aceștia fiind escortați la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale, minorii și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că aceștia nu sunt la prima abatere, anterior fiind în vizorul forțelor de ordine pentru infracțiuni similare.

Minorii sunt cercetați în stare de libertate iar pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Mihaela Rotari

Share