Doi concubini riscă ani de închisoare pentru răpirea unui automobil, pe o stradă din Chișinău

Doi concubini riscă ani de închisoare pentru răpirea unui automobil, pe o stradă din Chișinău

În noaptea de 28 noiembrie, polițiștii sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost alertați de către un bărbat, declarând că i-a fost răpit automobilul, ce era parcat pe bd. Negruzzi, informează OFICIAL.

La locul faptei s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost intâmpinați de proprietar, un bărbat în vârstă de 40 de ani, comunicând că a parcat automobilul de model „Chevrolet Aveo” pe bd. Negruzzi, iar când a venit să-l ia, nu l-a mai găsit.

Suma prejudiciului a fost estimată de către partea vătămată la 125 000 lei.

Ulterior, în urma acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație, automobilul a fos depistat abandonat pe str. Odesa, avariat. Totodată polițiștii au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere, acestea au fost examinate, astfel fiind stabilite persoanele care au comis răpirea unității de transport.

Ulterior, suspecții au fost reținuți de către ofițerii de investigație fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat de 35 ani și o femeie de 29 ani, care sunt și concubini. În cadrul acțiunilor procesual penale, ei și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au observat că automobilul nu este încuiat și cheile erau în contact, astfel au decis să-l ia pentru o plimbare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, ambii suspecți fiind plasați în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 până la 5 ani.

Mihaela Rotari

Share