Doi concubini – cercetați penal pentru comiterea a două jafuri

Doi concubini – cercetați penal pentru comiterea a două jafuri

Doi concubini, un bărbat și o femeie, în vârstă de 43 de ani și respectiv de 44 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana, în comun cu procurorul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Ciocana, fiind suspectați pentru comiterea a două jafuri. Aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru diferite genuri de infracțiuni.

Primul caz a avut loc la 19 mai, polițiștii fiind sesizați de angajatele a două gherete amplasate pe str. M. Manole și str. M. Drăgan. Acestea au comunicat polițiștilor că două persoane prin acces liber și în mod deschis au sustras bilete de loterie. Prejudiciul cauzat fiind estimat la 950 de lei.

Al doilea caz a avut loc la dat de 25 mai, indivizii aflându-se pe str. Ig. Vieru, au sustras în mod deschis bilete de loterie în sumă de 1 000 de lei. După comiterea infracțiunilor, suspecții fugeau într-o direcție necunoscută.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat și reținut suspecții în comiterea infracțiunilor. Aceștia au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

Actualmente ei sunt cercetați penal pentru jaf, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Mihaela Rotari

Share